Placinta cu prune si smantana

de Zamfira in Prajituri, 11 Aug 2013 | 20237 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g prune
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250 g faina
  • 4 linguri gris
  • sare
  • 5 linguri zahar
  • 4 lingurite scortisoara
  • 800 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune si smantana:

Spalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii.

Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se mai topeste. Adaugam bicaronatul, sarea si faina. Batem o spuma foarte tare din cele trei albusuri si le adaugam in compozitie. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Presaram gris deasupra. Asezam prunele si presaram 5 linguri de zahar si 4 lingurite scortisoare. In final intindem cele 800 ml smantana.

Punem tava in cuptorul incalzit. In primele 10 minute focul trebuie sa fie mai puternic apoi reducem intensitatea. Timp de coacere: 35-45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

12.08.2013, 16:03

Melinda mi-a fost tare dor de tine,pup fata draga

Zamfira 1

12.08.2013, 17:05

Multumesc!

laura_n 1

12.08.2013, 18:21

ce bunatate, chiar ceva nou de sezon

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze rosii