Tarta cu miez de lapte

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2014 | 7290 vizualizari

 

Am pregatit o tarta delicioasa si usoara, pentru o cina in familie, cu doar cateva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  •  Aluat pt tarta sarata
  • 110 g faina alba
  • 1 vf lingurita cu sare
  • 65 g unt rece
  • 30 ml apa cu gheata
  • Umplutura
  • 2 cutii miez de lapte
  • 250 g iaurt
  • 2 oua
  • 6-8 rosii cherry de culori diferite
  • 4-5 masline
  • fasii de parmezan
  • sare
  • chili
  • frunzulite de busuioc verzi si mov.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu miez de lapte:

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor:

Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura.

Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am amestecat-o cu iaurtul si ouale, dupa care am condimentat cu sare, chili si cateva frunzulite de busuioc. Rosiile si maslinele le-am taiat in doua. Am pregatit o forma de yena dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am aranjat aluatul de tarta in forma, dupa care am turnat in ea compozitia de branza.

Am decorat cu rosiile si maslinele, apoi fasii de parmezan si am dat tarta la cuptor cam 35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Irina 1

27.10.2014, 12:16

am trecut eu cantitatea, ca prea v-a tinut Gusti in suspans...

Dya Daniela Andrei 1

27.10.2014, 16:46

Cat de fain a iesit!

elucubratiiculinare 1

28.10.2014, 16:15

culorile sunt minunate, gustul cred ca e pe masura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Clatite aperitiv cu somon afumat si Miez de lapte