Nebunia mea față de semințele de in a luat amploare. Mi-a ieșit și un blat pentru tartă cu ajutorul lor. Îmi plac mult dulciurile făcute în casă și ca să nu mă simt foarte „vinovată” atunci când le consum, m-am gândit să fac un blat mai dietetic care să nu conțină doar făină, adăugând fulgi de ovăz, tărâțe de grâu și semințe de in. Rezultă astfel un blat foarte bun, ușor dulceag cu aromă de scorțișoară. Semințele de in conferă blatului un gust aparte...O să „vedeți” în cazul în care încercați rețeta.
Blatul:
Făina, ovăzul, tărâțele, zahărul, semințele de in, praful de copt, sarea, scorțișoara se pun într-un vas. Se adaugă uleiul și se frământă bine până când uleiul absoarbe toate îngredientele. Se adaugă câteva linguri de apă minerală (una câte una, să vă dați seama când să vă opriți), atât cât să se lege aluatul.
Fructele:
Merele și piersicile se spală și se taie cubulețe. Se stropesc cu puțină zeamă de lămâie (să nu oxideze merele).
Se întinde blatul într-o formă pentru tartă. Se așează fructele, se presară un pliculeț de zahăr vanilat.
Se coace la temperatură medie (treapta 6, pentru o scală de la 1-10, am pus tava la nivelul mijlociu al cuptorului) timp de 20-25 de minute.
După ce s-a răcit se taie, se pudrează cu zahăr și...se servesc cei dragi!
Poftă bună!
1
Blatul se înfășoară într-o folie de plastic și se ține în frigider până se pregătesc fructele pentru decor.