Tarta cu mere de vara

de T I M E A in Prajituri, 25 Sep 2014 | 10955 vizualizari

 

Mere de vara sau de toamna, arome minunate de portocala, vanilie si scortisoara = desert perfect
Va convingeti de ce zic doar daca va puneti la treaba si faceti si voi repede acest desert sau mic dejun sau rasfat pentru o dupa-amiaza calduroasa de toamna. Alegeti voi varianta care va place :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat ( ingredientele pentru aluat sunt pentru doua tarte, jumatate se poate pastra timp indelungat la congelator si aveti pentru data viitoare cand mai vreti o tarta, aluatul gata facut)
  • 200 ml smantana dulce
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua mici
  • coaja de la o portocala
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingura zeama de lamaie
  • 360 gr faina
  • Umplutura ( pt o tarta)
  • 7-8 mere de vara
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml frisca lichida indulcita ( sau smantana pt frisca in care adaugam 1 lingura de zahar)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere de vara:

Pentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina.

Tinem aluatul minim 30 de minute la rece.

Scoatem din frigider aluatul si il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.

Merele le spalam, le curatam si la taiem cubulete mici intr-un bol. Punem peste ele zaharul si sucul de portocala si amestecam. Turnam merele in tava peste aluat si presaram deasupra scortisoara.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aprox 10 minute.

Intr-un bol mixam frisca cu galbenusurile si cu zaharul vanilat.

Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de frisca peste mere si dam din nou tava la cuptor timp de aprox 20 de minute la 170 de grade.  

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem tarta si servim.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa faceti aluat pentru doua tarte, injumatatiti cantitatile, desi e mult mai simplu sa faceti cum am zis eu mai sus si sa pastrati jumtate din aluat la congelator pentru o viitoare tarta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si crumble (de post)