Prajitura cu alune de padure

de - Andreea - in Prajituri, 2 Sep 2013 | 8065 vizualizari

 

O prajitura atit de buna...de toamna as spune eu :) ...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr alune de padure
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 75 gr zahar
  • 30 ml cafea
  • 30 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 10 ml ulei
  • 3 oua
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure:

Alunele se prajesc in cuptor.Cand le scoatem din cuptor le frecam intre maini pentru a le decoji mai usor.Punem alunele in robot si le tocam.

Intr-un bol punem alunele,zaharul si faina.Amestecam.

Adaugam apoi ouale batute usor ,cafeaua,laptele,uleiul,praful de copt si la urma untul.

Amestecam totul foarte bine.

Pregatim o tava rotunda,o invelim cu hartie de copt ( daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt).

Turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru circa 25-30 minute.

Se lasa sa se raceasca si dupa preferinta se poate presara zahar pudra.(optional)

TIPS-URI

1

Pentru un gust mai parfumat adaugati in compozitie 10 ml esenta rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (23)

nilgun 1

16.09.2013, 22:34

wow ce bunatate

RuxyRux 1

16.09.2013, 22:34

Tare delicios arata!

- Andreea - 1

17.09.2013, 09:41

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers