Este un desert clasic francez, simplu de realizat si foarte apreciat de adulti cat si de copii.
Pregatim blatul de tarta:intr-un bol punem faina, zaharul si sarea apoi untul, si incepem sa framantam un aluat elastic.
Putem adauga un pic de apa doar pentru a lega ingredientele .Dam aluatului o forma rotunda si dam la rece pt cel putin 30 min.
In acest timp ne ocupam de piureul de mere:intr-o caserola punem zaharul si merele curatate si taiate cubulete mici, la foc mic si calim pana obtinem un piure, apoi il lasam la racit.
Restul de mere le curatam de coaja si le scoatem casuta cu seminte ,apoi le taiem felii subtiri.
Montam tarta astfel:intindem aluatul intr-o forma rotunda de tarta , punem piureul de mere peste aluat iar apoi asezam feliile de mere .
Presaram deasupra zahar su putem de asemenea pune cateva feliute fine de unt. Se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35 min .
1
Dupa ce tarta sa racit o putem unge pe deasupra cu un pic de gem de piersici sau caise.