Tarta cu mere

de ralu_ca in Prajituri, 5 Apr 2014 | 4739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • Umplutura:
  • 10-12 mere
  • 450 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 ml apa
  • Decor:
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Zaharul l-am pus intr-o cratita la topit si cand capata culoare maronie deschisa se adauga apa si untul si tinem la foc pana se topeste zaharul. Peste sirop adaug merele curatate si taiate felii subtiri si le-am calit incet pana ce se inmoaie.

Am lasat amestecul sa se racoreasca, apoi am pregatit blatul din ingredientele de mai sus.

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, turnam siropul de mere si deasupra blatul. Am introdus la cuptor pana ce blatul s-a copt. Dupa ce s-a racit l-am intors pe o tava, astfel incat sa nu se prelinga siropul.

Deasupra am ornat cu frisca !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere verzi acrisoare