Mmmmmmmm...senzatie :) Un blat care se topeste in gura...si-un parfum de mere irezistibil :)
Se prepara aluatul amestecand toate ingredientele si se formeaza o bila de coca pe care o vom infolia si o vom da la rece pana pregatim umplutura.
Merele se rad, se amesteca cu zahar, vanilie si scortisoara, Zeama care se lasa, se va scurge.
Se intinde prima foaie, se inteapa cu furculita, apoi se pun merele.
A doua foaie se intinde pe o hartie de copt si apoi se intoarce peste mere, se desprinde cu grija si se taie marginile daca depasesc forma de tarta.
Eu i-am facut si decoratiuni, dar se poate renunta la ele.
Daca totusi le doriti, pentru a se vedea mai bine, puteti renunta la galbenusul de deasupra.( eu am uns cu galbenus)
Coacem tarta pentru 30 de minute la 200 de grade. Aici eu am cam....lungit-o cu timpul depasind cu zece minute, asa ca nu pot sa va prezint reteta in toata splendoarea ei .....insa pentru un scop nobil, am fost chemata de urgenta la un copilas bolnavior.
Oricum tarta e minunata si-o recomand cu drag!