Tarta cu mere

de margot12 in Prajituri, 31 Aug 2012 | 2491 vizualizari

 

Reteta mea pentru tarta cu mere. Este gustoasa si foarte simplu de preparat.

 

INGREDIENTE

  • mere 2 buc
  • zahar 2 linguri
  • ou 1 buc
  • margarina sau unt 2 linguri
  • lapte batut 1 lingura
  • faina cat cuprinde
  • sare 1 praf
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se topeste o lingura de zahar cu putina apa in tava in care vrem sa facem tarta si se intinde pe toata suprafata si se lasa la racit. Merele se taie feliute sau rondele (cum prefera fiecare) si se aseaza pe tava. Se baga tava la cuptor la foc mic pentru 10 minute ca sa se mai inmoaie merele.

Aluatul se prepara din ou, margarina, lapte batut, zahar, sare si faina si se intinde peste tava cu mere. Se mai baga la cuptor la 180 grade pana se rumeneste foaia (la mine a durat cam 10 minute). Se scoate de la cuptor si se mai lasa putin asa in tava cam 5-10 minute dupa care se pune o farfurie deasupra tavii si cu un prosop de bucatarie ca sa nu friga, se intoarce si se presara scortisoara deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Eu nu topesc zaharul pana se face maro, il topesc doar putin ca sa nu fie amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere si scortisoara