Tarta cu jeleu de zmeura si fragi

de Irina in Prajituri, 6 Sep 2014 | 6105 vizualizari

 

Tarta asta am pregatit-o in vara, cand ma aflam la ai mei cu copiii si toti cei patru nepotei. Am pregatit un blat de cacao, crema mascarpone cu zmeura si fragi din gradina mamei, iar deasupra am turnat un jeleu din aceleasi fructe. Un deliciu usor si parfumat a iesit!

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de apa
  • 3 linguri de faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • Pt crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smantana
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • zmeura si fragi
  • 1 plic gelatina
  • Pt jeleul de fructe:
  • zmeura si fragi
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic gelatina
  • Pt decorul de ciocolata:
  • 1/2 ciocolata cu lapte
  • 1 lingura plina cu smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de zmeura si fragi:

Pentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua.

Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa. 

Albusurile batute spuma le-am adaugat in compozitie si am amestecat usor pana s-au incorporat, dupa care am adaugat cacao, esenta de rom, faina in ploaie si praful de copt. 

Compozitia am pus-o intr-un vas tapetat cu hartie de copt si am dat la cuptor cam 15 minute. Fiind vorba de un blat subtire, nu e nevoie de mai mult timp.

Am trecut la prepararea cremei: am amestecat crema mascarpone cu smantana, zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Am adaugat fructele, apoi gelatina inmuiata in apa, avand grija sa se incorporeze bine.

Crema am pus-o in vas peste blatul de cacao si am dat vasul la rece. 

Jeleul de fructe l-am preparat dupa cum urmeaza:

Intr-un ibric am pus o mana-doua de zmeura si fragi impreuna cu 2 linguri de zahar si o cescuta de apa. S-a format un sos de fructe pe care l-am strecurat de samburii de zmeura, apoi am adaugat gelatina, am amestecat pana s-a omogenizat si am turnat sosul peste crema. 

Ciocolata si smantana le-am amestecat pe foc, pana a inceput sa se topeasca ciocolata. 

Dupa cateva ore de stat la rece am scos tarta din vas, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu ganache-ul de ciocolata.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de zmeura si fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu Smochine si Mascarpone (Reteta Video)