Pasca cu branza dulce si ciocolata

de diamond in Prajituri, 30 Apr 2013 | 9177 vizualizari

 

pasca cu dublul strat unul de ciocolata, unul cu branza va intampina in pragul Pastelui!
cromatica e placuta nu zic nu, dar si gustul e pe masura!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat
  • 300g faina
  • 180g zahar
  • 40 gr cacao
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente umplutura
  • 50 gr. unt
  • 40 gr. amidon
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 550 gr. branza grasa de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr. smantana grasa
  • 4 oua
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat de bourbon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si ciocolata:

Intr-un castron se mixeaza bine zaharul cu oualele intregi. Se adauga untul moale... mixam iar bine, bine. Se adauga apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt...apoi se adauga cacaoa. Va rezulta un aluat mai gros... pe care il repartizam intr-o forma cu fund si pereti detasabili...pe care o ungem cu putin ulei si o tapetam cu faina...M-am chinuit putin ca sa uniformizez compozitia in tava dar totul a iesit bine. Tava se da in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute, la o temperatura de 170 grade.

Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron adaugam ingredientele la gramada...branza, oulalele batute usor, smantana, frisca lichida, amidonul, ciocolata topita amestecata cu untul, zaharul si zaharul de bourbon. Am aruncat si niste stafide inmuiate in rom. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Intre timp scoatem blatul din cuptor iar deasupra turnam umplutura. Nivelam compozitia si dam la cuptor crescand usor temperatura la 180 grade. Cand e gata, e usor aurie deasupra... se scoate la racit... o lasam in forma pana se racoreste complet. Daca incercati sa o scoateti calda, se va crapa... si nu se va putea taia bine. Pudrati-o cu zahar sau decorati-o dupa bunul plac... se pastreaza bine la frigider!

Blatul e usor crocant ciocolatos dar compozitia e super delicioasa

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)