Patratele cu caise

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Iun 2010 | 3382 vizualizari

 

Am revenit :D Dupa o lunga pauza (de vina sunt facultatea si sesiunea :P)
Si am vrut sa incep cu ceva duuulce, de vara :D

 

INGREDIENTE

  • 12 caise
  • 200g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 180g faina
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu caise:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul topit.

Faina se incorporeaza ultima, in ploaie, nu cu mixerul, ci cu o spatula, pentru a nu pierde aerul inglobat in albusuri.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt+faina/hartie de copt. Din loc in loc, la intervale egale, se aseaza jumatati de caisa, fara samburi, cu partea bombata in sus.

Prajitura se coace la 190C cca 30-40min.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu feliute de fistic sau migdale.

2

S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina, eu am mai adaugat. Masuratorile mele sunt de fapt pentru o portie jumatate, cele pe care le-am gasit eu erau pentru o tava mult prea mica si nici nu erau chiar corecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise, visine si bezea