Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 30 Iun 2015 | 3811 vizualizari

 

Tare mi-a tras cu ochiul tarta ciocolatoasa a Laurei, asa ca am zis sa incerc si eu ceva asemanator. A iesit o tarta ..... mmmmm, o nebunie!
Mersi Laurici pentru idee si pentru pontul cu menta! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 240 g faina
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1-2 lg apa rece

Pt. umplutura:

  • 300 g visine fara samburi
  • 3 lg zahar
  • 2 crengute menta proaspata
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml apa
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata:

Intr-un bol se pune faina, praful de sare si zaharul. Se pune untul rece taiat bucatele, oul batut, coaja de lamaie si se amesteca pana obtinem oun aluat care poate fi modelat. Daca e cazul, se pune si apa. Se framanta putin aluatul dupa care se lasa la rece pentru cca 30 minute.

Se intinde aluatul in forma rotunda si se imbraca o tava de tarta inclusiv peretii acesteia. Se inteapa aluatul cu o firculita si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca.

Visinele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu cele 3 lg de zahar si se lasa cateva minute sa lase zeama apoi se pun pe foc sa dea cateva clocote. Se da deoparte si se pun cele doua crengute de menta. 

Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa. Se incalzeste usor pana se dizolva. Se scoate menta din visine si se toarna gelatina. Se amesteca si se da la rece pana incepe sa se inchege.

Frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati se da pe foc si se aduce la puntul de fierbere. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru cel putin o ora.

Dupa ce se raceste aluatul, se toarna jeleul de visine, se intinde pe toata suprafata si se da la rece pentru 10-15 minute. Amestecul de frisca si ciocolata se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se toarna peste jeleul de visine, se niveleaza iar cu ajutorul unei linguri se ridica din loc in loc ca niste tepi. Se da tarta la rece pana in momentul servirii.

Nu pot sa va zic decat ca a iesit demential de buna, iti vine sa o mananci de una singura.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui visinele cu cirese sau chiar capsuni.

2

Se inteapa foarte bine aluatul inainte de a-l pune la cuptor, sau se pun boabe de fasole peste aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de visine si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema mascarpone si jeleu de zmeura