Nu stiu ce s-a intimplat!!! Am scris reteta si cand am vrut sa o salvez s-au salvat doar pozele!!! O sa o scriu din nou este o prajitura tare buna si merita sa fie incercata. Reteta nu am facut-o de tare mult timp o am de la o buna prietena si la mine in caiet are nr 78. Este o prajitura delicioasa.
Mai intai ne ocupam de aluat: intr-un castron punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt, apoi adaugam untura, margarina si coaja de lamaie. Se freaca faina bine cu margarina si untura, apoi se adauga galbenusurile, zaharul, zaharul vaniliat si putin lapte si se framanta bine pana obtinem un aluat elastic usor de intins. Il acoperim cu o folie de plastic si-l punem la rece.
Se macina macul si se pune in laptele rece pentru 2 ore, apoi galbenusurile de la cele trei oua se freaca cu zaharul si 150 gr margarina. Dupa ce devine o compozitie cremoasa se adauga in macul cu lapte si se mai mixeaza bine. Se bat bine cele 5 albusuri cu putina sare pana albusul devine sticlos, il adaugam la mac. Incorporam cu o paleta in mac, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Incorporam cu o paleta de jos in sus, usor pana se omogenizeaza.
Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua parti egale si intr-o tava (45/35 am folosit eu) tapetata cu hartie de copt intindem prima foaie, punem compozitia cu mac, apoi optional puneti cealalta foaie sau alegeti varianta pe care am folosito eu (tip gratar)
Am introdus tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade si lasam pana prajitura devine frumos aurie. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar praf cu aroma de vanilie si portionam dupa bunul plac.
Este o prajitura super,super buna si nu ezitati sa o faceti.
Pofta buna!
1
Este o prajitura super,super buna ..