Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza

de Rocsi in Prajituri, 20 Feb 2017 | 4295 vizualizari

 

Cand este vorba de tarte cu fructe, nu ma pot opri la o singura portie, ce sa fac, imi plac prea mult! De aceasta data, am ales combinatia de fructe cu branza, ca sa impac toate gusturile, ca asa imi place, sa fie toata familia multumita. A iesit grozava, un desert perfect ii ziceam noi, in plus, inlocuind zaharul cu inducitor, am profitat si am mancat mereu cate o portie mai mare 😂. Sa faceti si voi si o sa va convingeti ca am dreptate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 130 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura iaurt
  • 260 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Umplutura de fructe:

  • 600 gr fructe de padure congelate
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 2 linguri zahar)
  • 2 linguri amidon
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Umplutura de branza:

  • 500 gr branza de vaci
  • 5 linguri indulcitor Green Sugar pudra (sau 5 linguri zahar)
  • 3 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de portocala
  • 1 pliculet vanilie Green Sugar

Pentru sos:

  • 120 ml suc de fructe scurs de la fructele de padure
  • 1 lingura rasa indulcitor Green Sugar pudra (sau 1 lingura zahar)
  • 1 lingura amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza:

Intai de toate, punem fructele la decongelat si oprim 120 ml de suc pentru sos.
Umplutura de fructe:
Intr-o cratita, punem fructele decongelate cu indulcitorul. Le punem foc sa dea cateva clocote.
Amidonul il desfacem in 3-4 linguiri de apa, il turnam peste fructe, amestecam continuu pana se ingroasa.
Tragem cratita de pe foc, adaugam plicul de vanilie si amestecam bine. Lasam sa se raceasca.
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, oul, indulcitorul si pliculetul de vanilie. Adaugam iaurtul si coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea. Incepem si o incorporam in compozitia de unt. Framantam cu mainile, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Umplutura de branza:
Mixam branza cu indulcitorul si galbenusurile. Adaugam coaja rasa de portocala, pliculetul de vanilie si grisul.
Albusurile le batem spuma. Le incorporam peste branza, cu ajutorul unei palete.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta cu diamentrul de 26 cm.
Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.
Asezam foaia de aluat in tava tapetata, presam usor pe marginile tavii cu mana, inclusiv pe pereti.
Turnam umplutura de fructe, o nivelam, apoi adaugam umplutura de branza si o nivelam.
Acum taiem surplusul de aluatul de pe marginea tavii.

Introducem tarta in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana se rumeneste frumos, dar este coapta. Facem testul cu scobitoarea cam dupa 40 de minute, ca sa vedem cat mai este nevoie sa se coaca. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.
Sosul:
Intr-o cratita, punem sucul de la fructele de padure cu indulcitorul. O punem pe foc si lasam sa dea in clocot.
Desfacem amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, dam focul la mic si il turnam in fir subtire peste sucul de fructe. Amestecam continuu sa nu faca cocoloase. Il luam de pe foc cand s-a ingrosat putin si il lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie caldut.
Portionam tarta rece, turnam sos caldut si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (29)

Rocsi 1

22.02.2017, 21:14

Va multumesc mult pentru aprecieri!

loredanaaa 1

22.02.2017, 21:55

Arata bine

Rocsi 1

25.02.2017, 20:19

Multumesc Loredana!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu branza