Trebuie sa incercati eclerele cu zmeura, deosebit de racoritoare si mai ales delicioase!
Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare
Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului
Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca
Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul
Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii
Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine
Scoateti eclerele si lasati-le la racit
Pentru crema, incalziti smantana lichida si turnati-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele
Omogenizati bine si lasati la racit
Bateti bine crème patisserie, opriti 3 linguri si restul incorporati usor in crema de ciocolata alba
Zdrobiti zmeura cu o furculita si adaugati-o in crema, amestacand lejer
Amestecati piureul de zmeura (obtinut din 100 gr zmeura pasata si trecuta prin sita) cu frisca oprita si glazurati capacele de la eclere cu o pensula
Umpleti eclerele cu crema de zmeura, puneti capacele glazurate si ornati cu zmeura