Tarta cu ficat

de Miha in Ficat, 31 Aug 2009 | 8002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ficat de pasare
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 4 linguri smantana
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingutita nucsoara
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficat:

Cartofii se fierb in coaja,in apa cu sare.cand sunt fierti se curata de coaja,se fac piure,cu unt,2 linguri smantana,nucsoara si sare dupa gust.

Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri ulei de masline si cand a devenit sticloasa se adauga orezul spalat si tinut in apa rece la inmuiat.Se mai adauga putina apa si se lasa putin la fiert.

Ficatul se toaca si se pune peste orez.Se adauga rozmarinul,se potriveste gustul de sare si piper si se lasa la fiert pana scade.

In tava unsa cu putin unt si presarata cu pesmet se aseaza un rand din jumatate din cantitatea de cartofi piure si un rand din compozitia cu ficat.

Se acopera cu cealalta jumatate din cantitatea de piure.

Deasupra se toarna un amestec facut din ou,2 linguri cascaval ras si 2 linguri de smantana,bine amestecate.

Se da la cuptor pana se rumeneste.Se portioneaza dupa ce se racoreste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]