Tarta cu dovlecei si branza de vaci

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2020 | 4203 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
La noi in casa sunt foarte iubite quiche-urile si tartele sarate in diverse combinatii! Daca am astfel de preparate in casa, ai mei sunt foarte incantati si se satura dintr-o felie. De aceasta data am ales sa combin dovleceii cu branza, in cazul meu branza de vaci. A iesit o bunatate! O puteti pregati chiar si pentru sarbatori si renuntati sa cumparati preparate. Sper sa va faca cu ochiul si chiar sa incercati reteta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 170 gr unt
    • 1 ou mare
    • 250 gr faina
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 650 gr dovlecei
    • 600 gr branza de vaci
    • 1 cutie ciuperci taiate
    • 2 linguri parmezan ras
    • 5 oua
    • 3 linguri smantana
    • sare
    • piper
    • busuioc uscat
    • patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dovlecei si branza de vaci:

Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cubulete. Adaugati oul, sare, apoi faina, treptat. Incepeti si framantati cu mana, pana obtineti un aluat omogen.  Daca mai este nevoie de lichid, puneti 2-3 linguri de apa rece. La mine nu a mai fost cazul! Intindeti o foie nu prea subtire din aluat, o asezati intr-o forma de tarta cu diametrul de 30 cm. Apasati bine cu degetele, inclusiv pe peretii formei. Indeparati surplusul, o intepati cu furculita din loc in loc si dati tava cu aluat la frigider.

Umplutura: Spalati dovleceii, ii taiati cubulete. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare, amestecati si ii lasati 30-40 de minute la scurs. Ciupercile le spalati bine, le puneti la scurs in alta sita. Branza de vaci o mixati cu smantana, apoi adaugati si ouale. Puneti parmezanul, sare, piper, busuioc si mixati totul. Adaugati patrunjel verde tocat marunt, amestecati cu o paleta. Scoateti tava cu aluat din frigier. Puneti dovleceii scursi, ii aranjati. Rasturnati umplutura cu branza si o nivelati. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumeneste si sa fie patrunsa, pentru circa o ora. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca, apoi puteti taia si servi. Daca o taiati fierbinte, riscati sa nu va iese felia prea frumoasa. Este delicioasa atat calda, cat si rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu aluat de casa cu seminte, branza si masline verzi