o tarta care merita incercata, e senzational de buna si e potrivita atat pentru un bufet suedez la o petrecere cat si pentru cina, sau pachetelul pentru serviciu!
pentru aluat:
pentru umplutura:
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta.
Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor marginile in interior. Taiem aluatul care depasesete forma. Cu o furculita intepam suprafata tartei.
Batem ouale cu sarea si adaugam telemeaua rasa.
Adaugam ceapa si mararul tocate marunt. Curatam dovleceii de coaja si ii taiem feliute putin mai groase si ii punem si pe ei peste compozitia de oua.
Punem nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizam.
Turnam compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta am facut o impletitura pe care am asezat-o pe margine. Am uns cu putin ou din compozitie.
Dam la cuptor la foc mediu. Cand este aproape gata radem deasupra cascavalul.
Mai dam la cuptor inca 5-10 minute.
Lasam sa se racoreasca putin apoi taiem felii.