M-am inspirat de la Timea pentru aceasta prajitura. Este tare buna si aromata! Multumesc, Timea! >:D<
"Bunatati de Paste"
Pt.blat:
Pt. crema:
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupe fiecare. Cand se obtine o bezea ferma, se adauga apa in mai multe reprize si se mixeaza. Se incorporeaza galbenusurile amestecand cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se toarna peste spuma si se incorporeaza bine. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute, se face testul cu scobitoarea.
Crema: Cat timp se raceste blatul, se prepara crema. Se macina biscuitii la robot. Se pun intr-un bol impreuna cu nuca macinata si cacaoa. Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc si se lasa sa se incalzeasca usor cat sa se dizolve zaharul. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna peste biscuiti. Se amesteca totul bine, se adauga esenta de rom, gemul de caise, iar la final untul la temperatura camerei. Se omogenizeaza bine totul, apoi se intinde crema peste blatul racit. Se presara bombonele deasupra si se da la rece.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Tava folosita are dimensiunea 22x32 cm.
2
Se poate prepara o glazura deasupra, in loc de bombonele.