perfecta ptr. o zi de vara
ptr.aluatul fraged:
ptr.marmelada de fructe:
ptr.crema de lamaie:
Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa se aduga zaharul.
Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min.
Ptr.marmelada:ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga siropul.
Se adauga fructele pe rand:
Pepenele se lasa pe foc pana se formeaza un jeleu;dupa care se adauga restul fructelor taiate cubulete.
Se mai lasa pe foc aprox.15 min.(pana se obtine o marmelada nu foarte lichida)
Se lasa la racit.
Crema de lamaie:se pune laptele la foc cu zaharul,dupa primul clocot se pune faina dizolvata ın putina apa,amestecandu-se ıncontinuu ca sa nu se prinda ;se adauga coaja de lamaie/amestecand .
Se ia de pe foc .
Se mesteca pana ajunge la temp. camerei dupa care se adauga untul putin cate putin,amesetcandu-se.
La final se adauga zeama de lamaie(se amesteca pana se obtine o crema);se da la rece.
Se ımbraca tava de tarta unsa cu unt cu aluatu.se face gaureşte aluatul cu furculita.
Se da la cuptorul ıncis (170 gr.) ptr.aprox.10 min.
Marmelada se amesteca cu o ling. de amidon,dupa care se ıntinde peste tarta.
Se da la cuptor ptr.aprox.15-20 min.
Se scoate,se lasa la racit,se adauga crema şi se lasa iar la racit ptr.min. 1 ora.
1
se pot folosi ce fructe doriti
2
ın general eu fac o cantitate mai mare de aluat fraged pe care ıl las la frigider şi ıl folosesc cand am nevoie.