O reteta de biscuiti de casa cu fulgi de ovăz, ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare.
S-au născut, se pare, în Scoţia, iar de aici au fost preluaţi de emigranţii din Australia și Noua Zeelandă. Au devenit însă celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli.
De aici și numele lor – Anzac, prescurtare de la Australian and New Zeeland Army Corps. Există chiar o mică rivalitate privind paternitatea acestor biscuiți între Noua Zeelandă și Australia, ambele revendicându-și întâietatea.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/08/biscuiti-australieni-anzac.html
Topiti untul, cu apa si siropul.
Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Amestecati.
Faceti bule din aluat de marimea unei nuci .
Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.
Coaceti 15 minute in cuptorul incins la 180°C.
Biscuitii trebuie sa fie colorati si dorati pe margini.
Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.