Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul pudra, untul la temperatura camerei, oul, apa si esenta de vanilie si am amestecat bine pana am obtinut un aluat de tarta pe care l-am pus la frigider pentru 40 de minute.
Dupa ce s-a intarit l.am intins in forma de tarta unsa cu unt cu ajutorul degetelor si l.am intepat bine pentru a nu se umfla in cuptor; il lasam la cuptor cam 20,25 minute la foc mediu.
Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet.
Pentru creme avem nevoie de 2 vase: in unul am pus 50 g unt, ciocolata alba rupta bucati si 200 ml frisca lichida, in celalalt ciocolata neagra, 50 g unt, esenta de rom si 200 ml frisca. Le-am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si am obtinut o crema.
Am amestcat gelatina cu cremele si am asezat-o peste blatul de tarta care intre timp s-a si racit. ( am pus doua linguri ciocolata alba, doua neagra si tot asa). Se alsa la frigider 2-3 ore pentru a se inchega.
Pe mine gustul ei m-a dus mai degraba la o sarlota...:)
1
mie mi-a ramas crema...nu stiu de ce, probabil este mai mica forma mea decat cea din reteta dupa care m-am inspirat si am folosit-o la o inventie pe care o postez imediat :))