Tarta cu crema caramel

de Adele in Dulciuri, 23 Mar 2014 | 6911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou intreg si un galbenus.
  • 100 gr unt(margarina).
  • faina cat cuprinde .
  • 100 gr zahar.
  • Crema:
  • 500 ml. lapte
  • 150 gr. zahar.
  • 50 gr. unt
  • 4 linguri de faina.
  • 2 oua.
  • Biscuiti patrati.
  • Frisca.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema caramel:

Se pregateste aluatul amestecand untul cu zaharul ,se adauga oul si galbenusul ,amestecam bine si treptat adaugam faina pana aluatul prinde o forma elastica.Se da la rece 30 de min.

Crema: 100 de gr de zahar se pun intr-o cratita la foc mic astfel se formeaza caramelul.Intr-un vas batem ouale cu 50 gr de zahar ,adaugam si faina.Cand zaharul a ajuns la culoarea si consistenta dorita il dam la o parte si adaugam untul.Lasam sa se topeasca bine ,laptele usor incalzit il amestecam cu compozitia de oua si faina si turnam peste caramel.Punem cratita la foc mic si amestecam in continuu pana devine cremos.

Din aluat intindem o foaie subtire pe care o vom coace in tava (rotunda ) facand cateva gauri ca sa nu se umfle.20-25 min la 180°.

Cand s-a racit bine o umplem cu crema si deasupra punem biscuiti simpli.

Se orneaza cu frisca sau ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Putem face si un strat de mere (taiate felii si calite cateva minute cu zahar si scortisoara) .

2

Se poate folosi si aluat cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta exotica