Cine ma cunoaste, stie ce inseamna teroristii astia ai mei pentru mine, iar cand teroristul mare si-a manifestat dorinta pentru un tort Minion, am inghitit in sec, am zambit discret :)))) si am inceput sa gandesc cum sa scap basma curata, mai ales ca a vrut si petrecere cu copiii de la gradi :))))
Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.
Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul de faina. Omogenizam.
Turnam compozitia in trei forme de copt. Va recomand aceasta varianta, intrucat blaturile vor creste tuguiate si avem nevoie sa dam forma rotunjita.
Coacem blaturile la foc mediu, timp de 40 -50 minute. Facem proba cu scobitoarea, daca iese curata, atunci blaturile sunt coapte si le putem scoate. Le lasam la racit pe un grilaj.
Pregatim o baie de aburi, punem smantana si ciocolata rupta in bucati si lasam sa se incalzeasca. Amestecam continuu pana compozitia devine omogena. Luam de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca. Incorporam ulterior branza mascarpone. Aceasta compozitie de crema a reiesit accidental, insa este extrem de fina si de gustoasa. Puteti adauga o lingura de cacao in ea.
Blaturile racite se taie in cate doua straturi groase. Se insiropeaza fiecare strat cu zeama de compot. Se asaza cate un stra de crema peste fiecare blat, se alterneaza pana la ultimul strat. Se imbraca tortul in restul de crema si se da la rece pana a doua zi. este nevoie sa se inchege bine crema pe tort ca sa il sigileze astfel.
A doua zi, se imbraca in pasta de zahar, se decoreaza si se da din nou la rece pana in momentul servirii.
Este un tort aromat, satios, ciocolatos si a facut deliciul copiilor si al parintilor chiar, iar teroristului meu i-am citit fericirea pe chip si atunci am stiu ca imi incheiasem misiunea si cu succes si cu multa emotie :))))
1
puteti pregati un sirop in loc sa insiropati cu zeama de compot.
2
puteti adauga o lingura de cacao in crema.
3
asteptati sa se intareasca bine crema pe tort inainte de a-l imbraca in pasta de zahar.