Tarta cu cirese

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Iul 2013 | 11227 vizualizari

 

raiul cireselor in aceasta tarta, cu o tenta subtila de migdale, o nebunie!

 

INGREDIENTE

pentru aluatul de tarta:

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 ou

pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri amidon
  • 1/2 lingurita esenta migdale

pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de preferintele fiecaruia.

Le lasam sa fiarba la foc mic, mestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase amidonul si compozitia devine ca o budinca. Dam deoparte, adaugam esenta de migdale si omogenizam. Lasam sa se raceasca. Mare atentie, esenta de migdale adaugam doar atat cat sa ii confere umpluturii o aroma subtila, daca exagerati riscati sa devina amara.

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos.

Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si din trei sferturi din cantitatea de aluat intindem o foaie. Punem foaia in forma de tarta si presam marginile indepartand excesul de aluat.

Turnam umplutura peste aluat.

Din aluatul ramas intindem o foaie. Taiem fasii de aluat din care facem un grilaj pe care il montam desupra tartei.Le ungem cu galbenusul batut cu lapte. Decupam frunzulite cu ajutorul unei forme si cu un cutit facem striatiile. Le asezam pe laterale.

Ungem si frunzulitele cu galbenus.

TIPS-URI

1

Pentru o culoare aurie, frumoasa, folositi galbenusuri de la oua de tara pentru uns

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mure