Blatul:
Intr-un castron se pune ciocolata(se opreste 50 g) si untul/margarina si se baga la cuptorul cu microude 60 sec amestecand din cand in cand.Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte.
Ouale se mixeaza cu zaharul aprox 10 minute pana se transforma intr-o compozitie cremoasa peste care se toarna amestecul de ciocolata si se amesteca cu o lingura.
Faina se amesteca cu praful de copt,cacaua si nessul si se incorporeaza in compozitia lichida.Ciocolata oprita(50 g ) se toaca bucatele si se pune in aluat.Compozitia se toarna intr-o tava de tarta se unge cu unt/margarina si tapetata cu faina.
Blatule se coace la temperatura medie-mica pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.
Caramel
Zaharul se caramelizeaza la foc mic,apoi se adauga untul si frisca lichida si se amesteca energic pana se ingroase.Se lasa la racit,se opresc 3 linguri,iar restul se amesteca cu 50 g nuci tocate.Caramelul racit se toarna peste blat si se reparizeaza peste tot.
Crema:
Branza se mixeaza cu zaharul,se adauga caramelul rece si frisca lichida si se mixeaza pana obtinem o crema rigida.Aceasta crema o intindem peste caramel,in strat uniform.Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.
Nota:este foarte buna a doua zi,iar pentru cei care nu o prefera asa o pot insiropa putin inainte de a pune caramelul.