Tarta cu ciocolata,branza si caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 28 Mar 2011 | 5101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 60 g faina
  • 25 g cacao neagra
  • 5 g praf de copt
  • 110 g unt/margarina
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 170 g ciocolata
  •  Crema:
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri caramel sos
  • 100 g zahar pudra
  •  Caramel:
  • 100 g zahar
  • 75 g unt
  • 75 g frisca lichida
  • Nuci maruntite
  •  Décor:
  • Frisca
  • Ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata,branza si caramel:

Blatul:

Intr-un castron se pune ciocolata(se opreste 50 g) si untul/margarina si se baga la cuptorul cu microude 60 sec amestecand din cand in cand.Se omogenizeaza bine compozitia si se da deoparte.

Ouale se mixeaza cu zaharul aprox 10 minute pana se transforma intr-o compozitie cremoasa peste care se toarna amestecul de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Faina se amesteca cu praful de copt,cacaua si nessul si se incorporeaza in compozitia lichida.Ciocolata oprita(50 g ) se toaca bucatele si se pune in aluat.Compozitia se toarna intr-o tava de tarta se unge cu unt/margarina si  tapetata cu faina.

Blatule se coace la temperatura medie-mica pana trece testul scobitorii.Se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou.

 Caramel

 Zaharul se caramelizeaza la foc mic,apoi se adauga untul si frisca lichida si se amesteca energic pana se ingroase.Se lasa la racit,se opresc 3 linguri,iar restul se amesteca cu 50 g nuci tocate.Caramelul racit se toarna peste blat si se reparizeaza peste tot.

Crema:

Branza se mixeaza cu zaharul,se adauga caramelul rece si frisca lichida si se mixeaza pana obtinem o crema rigida.Aceasta crema o intindem peste caramel,in strat uniform.Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa.

Nota:este foarte buna a doua zi,iar pentru cei care nu o prefera asa o pot insiropa putin inainte de a pune caramelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata,branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene