De cand am vazut reteta intr-o revista am zis ca trebuie preparata numaidecat.Iata ce a iesit.
ALUATUL: amestecam intr-un castron 250 gr faina cu 120 gr unt taiat cubulete,apa si un praf de sare.Framantam bine aluatul si il punem la rece pentru zece minute.
UMPLUTURA: curatam,spalam si taiem cartofii rondele de circa 5mm grosime.Curatam ceapa,o taiem solzisori si o punem la calit in ulei.Dupa circa doua minute adaugam rondelele de cartofi si 4-5 linguri cu apa.Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute.In alta tigaie topim untul ramas (50 gr),adaugam 2 linguri din faina ramasa si dupa un minut adaugam laptele putin cate putin.Amestecam continuu cu un tel sa nu se faca cocoloase.Cand se ingroasa sosul oprim focul si dam deoparte.Lasam 5 minute sa se raceasca si adaugam un ou batut.Intindem din aluat o foaie si o punem intr-o forma de tarta mai inalta.Punem peste aluat sosul alb si peste el adaugam kaiserul taiat cubulete.Peste stratul de kaiser punem ceapa calita si rondelele de cartofi asezate in cerc unul peste altul.Ungem deasupra cu oul ramas pe care l-am batut bine.Coacem la foc mic pana se rumeneste frumos deasupra.Se poate servi atat calda cat si rece.