Aluat:
Umplutura:
Pregatim intai aluatul:
Intr-un vas punem untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma. Daca este lipicios, mai adaugam putina faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:
Tocam ceapa cubulete, kaizerul asemenea si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei.
Cand sunt suficient de calite adaugam carnea tocata si ciupercile bine scurse si omogenizam. Cand carnea e suficient de fiarta si sucul lasat a scazut, oprim focul si lasam sa se raceasca. Condimentam cu sare si piper .
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta, astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.
Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.
Turnam compozitia de carne si o nivelam pe toata suprafata tartei.
Cascavalul ras il vom presara uniform pe toata suprafata tartei.
Batem doua oua spuma si acoperim tarta. Din loc in loc vom intepa compozitia pentru a face loc oului sa patrunda si in carne.
Coacem tarta la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.
Este delicioasa si calda si rece.
1
Cantitatea de faina depinde de marimea oului dar si de calitatea fainii
2
Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina