Tartă cu carne de curcan

de sisterskitchen in Curcan, 25 Feb 2012 | 4794 vizualizari

 

Reţeta de astăzi şi-a aşteptat cuminte rândul timp de o lună de zile. Dar, iată că în cele din urmă am reuşit să recuperăm pozele pe care credeam că le-am pierdut :). După festinul de sărbători am făcut o tartă cu ce a mai rămas din curcan. Era păcat ca bunătatea asta de curcan să fie aruncat, aşa că am pregătit această tartă cu carne de curcan care a fost foarte apreciată si care s-a terminat rapid:D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 120 g unt moale
  • 1 ou
  • 1 vârf de sare
  • 220 g făină
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • carne de curcan- noi am folosit resturile de la curcanul pregătit de Crăciun
  • 3 cartofi potriviţi
  • 4 ouă
  • sare,
  • piper,
  • cimbru uscat,
  • 2-3 căţei de usturoi pisaţi bine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă cu carne de curcan:

1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute.

2. Carnea de curcan deja pregătită la cuptor, se taie fâşii. Se pune într-o tigaie adâncă împreună cu cimbrul, sarea şi piperul. Se ţine pe foc mic timp de 10 minute.

3. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert.

4. Într-un castron mare punem carnea, cartofii, 2-3 fire de cimbru, sare, piper, usturoi. Punem ouăle bătute bine cu 1 lingură de lapte şi amestecăm bine.

5. Aluatul se întinde şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Adăugăm carnea amestecată cu restul ingredientelor .

6. Presărăm caşcaval pe deasupra şi introducem tava în cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 1 oră.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de curcan si sos de ciuperci cu pilaf si piure