Reţeta de astăzi şi-a aşteptat cuminte rândul timp de o lună de zile. Dar, iată că în cele din urmă am reuşit să recuperăm pozele pe care credeam că le-am pierdut :). După festinul de sărbători am făcut o tartă cu ce a mai rămas din curcan. Era păcat ca bunătatea asta de curcan să fie aruncat, aşa că am pregătit această tartă cu carne de curcan care a fost foarte apreciată si care s-a terminat rapid:D
1. Untul moale se freacă bine împreună cu sarea. Adăugăm oul şi amestecăm. Treptat se incorporează făina până obţinem un aluat uşor elastic. Se înfăşoară în folie de plastic şi se pune la rece pentru 30 de minute.
2. Carnea de curcan deja pregătită la cuptor, se taie fâşii. Se pune într-o tigaie adâncă împreună cu cimbrul, sarea şi piperul. Se ţine pe foc mic timp de 10 minute.
3. Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun la fiert.
4. Într-un castron mare punem carnea, cartofii, 2-3 fire de cimbru, sare, piper, usturoi. Punem ouăle bătute bine cu 1 lingură de lapte şi amestecăm bine.
5. Aluatul se întinde şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Adăugăm carnea amestecată cu restul ingredientelor .
6. Presărăm caşcaval pe deasupra şi introducem tava în cuptorul preîncâlzit pentru aproximativ 1 oră.