O tarta delicioasa pe care o fac destul de des :) Noua ne place foarte mult combinatia banane/capsuni .
Aluat:
Am mixat untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana a devenit cremos. Am adaugat treptat galbenusurile ,oul ,sarea,apa rece si amoniacul si am omogenizat bine. Am adaugat si faina si am framantat aluatul doar pana s-a legat bine. Am tapetat o tava de tarta cu unt si faina (26 cm) si am intins bine aluatul in ea. Am dat aluatul la rece 30-40 de minute apoi am introdus tarta in cuptorul preincalzit la foc mic pana s-a rumenit frumos.
Crema:
Am pus la fiert 550 ml lapte. Am frecat galbenusurile cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul,faina ,amidonul si restul de lapte (150 ml) si am omogenizat bine. Am turnat amestecul de galbenusuri peste laptele fierbinte si am fiert crema pe foc mic aprox. 8-10 minute amestecand continuu. La final am adaugat untul si zaharul vanilat.
Asamblare:
Am scos cu grija blatul (e foarte fraged) si l-am umplut cu crema usor racita. Asezati capsunile taiate in jumatati si bananele taiate felii subtiri deasupra tartei. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe plic si turnati-o peste fructe. Dati tarta la rece pentru minim 8 ore(eu am lasat-o pana a 2-a zi).
Mixati mascarponele cu frisca si zaharul vanilat si decorati tarta.