Prajitura turnata cu mere

de nadina73 in Prajituri, 12 Noi 2010 | 20425 vizualizari

 

Ideia a pornit de la reteta lui Laly,dar pana in bucatarie s-au mai adaugat ingredinete,insa atata de buna a iesit incat `pana seara tava era la spalat,verdictul piticilor " e super buna ,mama daca se termina ne mai faci?"

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 220 g gris
  • 250 g faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300 zahar
  • 80 unt
  • 3 oua
  • putina sare
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Se curata merele si se razuiesc ,sau se toaca (dar nu foarte fin)

Se amesteca toate ingredientele uscate,faina,grisul,praful de copt

Se amesteca merele razuite cu zaharul si scortisoara dupa care se pun ingredientele uscate iar la final se pun  ouale si bucatile de unt.

Se amesteca bine toate.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se pune compozitia si se da tava la cuptor 60 minute la 170 grdae.

Cand s-a racit sa pudreaza cu zahar

PS:Este foarte buna si rapida,atat de papat cat si de preparat,multumesc mult Laly

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ORIFLAME ( arabeasca )