Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios
Desertul acesta este printre primele pe care am invatat sa il fac inca de cand eram in scoala generala. Este o reteta clasica de tarta cu budinca si fructe. Este foarte simpla dar chiar si asa am explicat pas cu pas cum trebuie facuta si am facut si poze foarte explicite pentru incepatorii care doresc sa incerce un desert usor.
Cum se prepara Tarta cu budinca si fructe reteta de desert de casa delicios
Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam pe rand cele trei linguri de zahar si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si mixamdin nou iar la final incorporam faina folosind o spatula.
Turnam compozitia in tava de tarta tapetata cu unt si evetual si cu faina. Eu am pus doar unt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade timp de 20-25 minute.
Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin intoarcem blatul pe o farfurie.
In timp ce avem blatul la cuptor pregatim budinca conform instructiunilor de pe ambalaj.
Fructele le spalam, le curatam si apoi le feliem.
Pe blatul rasturnat turnam budinca si nivelam.
Fructele feliate le punem de jur imprejur in felul urmator: un rand de capsune, un rand de banane si tot asa. O sa arate ca o floare.
Gelatina o punem intr-un vas impreuna cu zaharul si apa si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si turnam peste fructe. O sa curga si pe laturi, dar nu e nici un bai iar ce curge pe tava indepartam apoi.
Tinem tarta in frigider pana se intareste gelatina sau pana dorim sa o servim alaturi de un ice tea sau ice frappe . Recomandam si galette cu caise
1
Daca folositi budinca de vanilie merge cu absolut orice combinatie de fructe
2
Nu e necesar sa puneti praf de copt dar cum multa lume nu percepe un blat fara praf de copt, puteti pune o lingurita rasa