Mie nu prea-mi plac tartele,de aceea nici nu prea fac,dar avand cam multa branza prin frigider am facut reteta asta pe care v-o recomand;este foarte,foarte delicioasa si aromata
Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac(eu am pus mai mult de 3linguri,pentru ca nu se cuprindeau doar cu 3linguri)
Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris,branza,amesteci pana obtii o crema pufoasa dupa care adaugi coaja de lamaie si stafidele cu tot cu coniac;rastorni compozitia in tava de tort unsa cu unt si tapetata cu gris,nivelezi suprafata si dai la cuptor 40min,pana capata o culoare aramie;opresti focul si lasi tarta pe loc,cu usa crapata pentru cel putin 2h;in acest timp pentru decor,cureti portocalele de coaja inclusiv de pielita alba,tai felii si lasi deoparte;tot acum,faci si topingul de portocale;intr-un vas caramelizezi 4linguri de zahar fara sa se arda si stingi cu zeama de la clementine;lasi pe foc pana se topeste bine zaharul apoi formezi tarta daca a trecut timpul de racire;o scoti din forma,deasupra pui feliile de portocale si cu lingura pui topingul,lasi sa se patrunda putin apoi tai si servesti.
Nu este obligatoriu sa folositi si portocale si clementine,eu asa am avut in casa.