Tarta cu afine,zmeura si mascarpone

de diaconta in Prajituri, 26 Aug 2010 | 10157 vizualizari

 

Probabil o sa va plictisesc cu prajiturile mele cu fructe.....dar tare-mi plac

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri ulei
  • praf de copt
  • sare
  • lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • 175 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina alba
  • 1 pliculet tort gele rosu
  • afine,zmeura
  • zahar vanilat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu afine,zmeura si mascarpone:

Se face un blat obisnuit din cele 4 oua.

Se separa ouale,galbenusurile mixeaza bine cu zaharul,cele 3 linguri de apa ,uleiul,se adauga lamaia si vanilia.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in crema de galbenusuri,amestecand  usor,apoi se adauga faina si praful de copt.

Eu am pus in blat si zmeura.

Se pune la copt intr-o forma de tarta tapetata pentru aproximativ 40 de minute.

Pentru crema:

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece.

Se bate frisca.Se amesteca cu crema de mascarpone si se adauga gelatina incalzita pe bain marine.

Dupa ce s-a racit blatul,se pune deasupra crema si peste ea fructele(afine si zmeura).

Preparam jeleul rosu in putin sirop de afine si-l turnam peste fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine,zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni