"La multi ani, Miha! Colega buclucasa :)) prietena, om harnic si priceput. Ani frumosi fie sa ai inainte "O tarta aromata si pufoasa, pe care eu..am scapat-o prea dulce.
Am gustat separat crema, afinele, pruna, erau de nota 10, dar nu gustasem..blatul ;)))
Am scapat prea mult zahar asa ca O REPET.
Reteta e grozava, vina mi-a apartinut ca am pus zahar cu punga :)))
Se separa albusul de galbenus.
Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea ,adaugand treptat, zaharul.
Se incorporeaza faina si uleiul amestecand usor .
Se toarna amestecul intr-o forma de tarta cu diametru de 22-24 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se introduce in cuptorul preincalzit, la foc mic, pt aprox 30 minute,.
Se face testul cu scobitoarea.
Crema
Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, amidonul si cele 50 ml frisca.
Se pun pe foc intr-o craticioara cu fundul gros si se amesteca incontinuu pana ce amestecul se ingroasa.
Se raceste si se adauga scortisoara si vanilia.
Untul se freaca spuma , apoi se incorporeaza in crema cu oua.
Se mixeaza, separat, frisca si crema de branza apoi se amesteca adaugand si crema cu ou. Se omogenizeaza usor, e grozav de buna crema!
Cand blatul este rece, se intinde deasupra crema .
Afinele se amesteca cu zahar si se fierb la foc mic pana se ingroasa destul de mult, cat sa nu curga atunci cand le vom pune peste crema.
Se spala prunele, se scot samburii si se feliaza.
Se pun peste tarta , alaturi de afine.
Pofta buna!