A trecut ceva vreme de cand imi doream un vas de tajine, am tot amanat ca nu gaseam marimea potrivita si sunt destul de pretentioasa cu vasele mele. Vasul de tajine este un vas tarditional de ceramica, folosit in Africa, Maroc, Cipru, Tunisia, care are o forma tuguiata. Dupa ce ani la rand am luat lucruri care se dovedeau ulterior a nu fi asa folositoare chibzuiesc bine inainte de a-mi lua ceva . Vasul acesta mi-l doream pentru ca am tot vazut mancare preparata in el si toata lumea zicea ca e perfecta.
Am condimentat pulpele de pui cu sare piper, boia si am pus peste el praf de Raz el Hanout.
Am aranjat apoi in vasul de tajine legumele si am pus carnea deasupra. Am facut un amestec din o jumatate canita de apa, putina sare, piper, curcuma si Raz el hanout si am turnat peste carne si legume si am pus 2 crengute de cimbru verde.
Aceasta operatiune fiind incheiata vasul a luat drumul cuptorului. L-am lasat 45 de minute la 210 grade cu capacul acoperit.
Dupa 45 de minute i-am scos capacul si l-am mai lasat 15 fara sa se rumeneasca putin carnea. Daca vreti o compozitie mai zemoasa faceti toata operatiunea cu capac, este binevenit mai ales la tajine-ul de legume unde trebuie sa ramana mai mult sos. Continut a fost delicios, cartofii foarte bine patrunsi, aroma data de condimentele specifice excelenta si carnea super frageda. Daca aveti ocazia sa va luati un asemnea vas nu ezitati , merita din plin. Se poate aseza pe masa asa cum este si se serveste fiecare din el ( traditia marocana spune cu mana, cu trei degete aici va las pe voi sa decideti ce si cum ….eu nu am renuntat la furculita ) . O sa mai vin sigur cu alte retete de tajine, pana atunci va invit la un capanel de pui.