Rulouri de pui cu cascaval afumat si sos tzatziky

de Lily_Musat in Pui, 29 Iun 2009 | 8895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru rulourile de pui:
  •  2 piepti de pui
  • 50 grame de unt
  • 300 grame de cascaval afumat
  • patrunjel
  • 1 rosie coapta
  • piper
  • sare
  • coriandru macinat
  • 5 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de ulei
  • 200 grame de pesmet
  • scobitori
  • hartie de copt
  • Ingrediente pentru sos tzatziky:
  • 300 grame de iaurt
  • 1 castravete verde
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • cateva frunzulite de menta
  • 1/2 lingurita de sare
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de pui cu cascaval afumat si sos tzatziky:

Pieptul de pui il taiem fasii si il batem cu ciocanelul de snitele si il condimentam cu sare si piper.
Cascavalul il razuim, il amestecam cu untul, coriandrul si cu patrunjelul tocat.
Galbenusurile de ou le batem cu uleiul, pregatim si pesmetul, taiem rosia feliute lungi.Acum ca totul este pregatit punem pe pieptul de pui compozitia de cascaval pregatita cu tot ce trebuie si punem si feliutele de rosii. Rulam si bagam scobitori sa nu se desfaca. Dam ruloul prin amestecul de ou si ulei pe ambele parti.
Dupa aceea dam rulourile prin pesmet si le punem in tava care in prealabil a fost tapetata cu hartie de copt. Le bagam la cuptor la 200 grade pentru 30 minute pe gratarul din mijloc.
Se servesc cu sos tzatziky, care se face in felul urmator:
Tocam usturoiul marunt, ceapa la fel si le amestecam cu iaurt, sarea, zaharul si menta. Sosul il punem la frigider pana tocam castravetele pe care il curatam de seminte si de coaja, il punem in strecuratoare cu 1 lingurita de sare sa se lase zeama cca 15 minute, stoarcem bine si amestecam cu sosul preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de pui cu cascaval afumat si sos tzatziky" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

milkaela 1

05.02.2010, 16:42

daca in loc de rosie pun gogosar...sau castravete murat sau ardei....are ceva?

epurasha2bb 1

05.03.2010, 16:41

MMMMM, de incercat sigur! si apoi de repetat...si iar repetat!
Lily sper ca esti bine, de ceva timp nu te-am mai auzit pe niciunde!

adry88 1

13.05.2011, 16:15

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ciuperci in sos cremos