Risotto cu mazare, ardei gras si somn

de katty in , 5 Iul 2018 | 2311 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati cap de somn
  • 2 bucati file de somn
  • 150 gr orez (de preferat arborio)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de ustroi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 gr mazare comgelata
  • 100 ml vin alb
  • 2 frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper negru
  • ierburi si marar Delikat
  • sare
  • 100 gr parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu mazare, ardei gras si somn:

Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem 10 minute. Scoatem capetele de peste si strecuram zeama. Lasam capetele sa se raceasca putin si scoatem carnea de pe ele, pe care o punem deoparte.

Intr-o lingura de ulei de masline punem ceapa tocata fin. Amestecam pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul tocat fin, mazarea si ardeiul gras taiat cubulete. Adaugam orezul si amestecam pana orezul devine semiopac. Stingem cu vinul si amestecam usor pana este absorbit in totalitate. Adaugam cate putina zeama de la peste, pe masura ce este absorbita pana orezul este fiert, iar zeama este absorbita in totalitate (aproximativ 350-400 ml supa de peste). Cand este aproape gata, punem piper negru proaspat macinat, condimente Ierburi si marar de la Delikat,  sare dupa gust, pestele scos de la capete. Stingem focul, adaugam parmezanul ras (oprim putin pentru decor) si omogenizam usor.

Intre timp taiem fileurile de somn in bucatele mici pe care le condimentam cu ierburi si marar Delikat. Le rumenim in uleiul de masline ramas. Servim risotto cu pestele rumenit si parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu mazare, ardei gras si somn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa gustoasa cu legume - Reteta cu ingrediente simple si de post