Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus

de Brindusa in Pui, 20 Oct 2011 | 12945 vizualizari

 

Pentru astazi, am o reteta japoneza. Ingredientele sunt mai greu de gasit, recunosc, dar m-am gandit sa va prezint cate ceva despre ele.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui dezosat, taiat cubulete mici
  • 1 cutie muguri de bambus,
  • 3 ciuperci de lemn
  • 3 catei de usturoi, rasi fin
  • 100 ml vin de orez (sau vin alb sec)
  • 3 linguri sos de soia (sau dupa gust)
  • 4 linguri ulei de porumb
  • 3 portii taietei soba, fierti conform indicatiilor
  • susan alb pentru presarat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus:

Taie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare.

Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand frecvent, 3-4 minute.

Adauga ciupercile si gateste-le 3-4 minute.

Adauga mugurii de bambus si gateste 3-4 minute.

Adauga vinul si sosul de soia. Lasa cateva clocote, ca sa se formeze un sos mai gros.

Serveste taietei cu legume si carne, presarate cu seminte de susan.

TIPS-URI

1

Taietei soba - sunt taietei japonezi, facuti din hrisca. Au o culoare cenusie, proprie. Se gatesc in acelasi mod ca orice paste, adica se fierb in apa fiarta cu sare cam 8 minute. Ce imi place este ca sunt deja impartiti in portii, asa ca e usor sa stii cat trebuie sa fierbi. Au o textura asemanatoare cu taieteii din faina integrala.  

2

Ciuperci de lemn - in tara noastra se foloseste acest nume pentru doua specii de ciuperci: Auricularia polytricha si Auricularia auricula-judae (sau urechea lui Juda). Astea din urma se pare ca se mai numesc si Mu Err (asa scrie pe punga). Se numesc urechi de lemn pentru ca ele cresc pe scoarta copacilor. De aceea au un usor gust de lemn si pamant. In mancare au o textura usor crocanta, nu devin moi. Mie mi-au placut. Ciupercile se gasesc la noi uscate, de aceea trebuie inmuiate in apa minim 30 minute. Dupa hidratare se umfla foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

RuxyRux 1

21.10.2011, 17:25

Wow! Cred ca e o mancare exceptionala

Brindusa 1

21.10.2011, 19:57

DIn pacate n-a mai ramas nimic. Dar mai am vreo 3 portii de taietei, asa ca va invit pe la mine sa mai fac una

jolygina 1

22.10.2011, 22:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sukijaki