Pentru astazi, am o reteta japoneza. Ingredientele sunt mai greu de gasit, recunosc, dar m-am gandit sa va prezint cate ceva despre ele.
Taie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare.
Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand frecvent, 3-4 minute.
Adauga ciupercile si gateste-le 3-4 minute.
Adauga mugurii de bambus si gateste 3-4 minute.
Adauga vinul si sosul de soia. Lasa cateva clocote, ca sa se formeze un sos mai gros.
Serveste taietei cu legume si carne, presarate cu seminte de susan.
1
Taietei soba - sunt taietei japonezi, facuti din hrisca. Au o culoare cenusie, proprie. Se gatesc in acelasi mod ca orice paste, adica se fierb in apa fiarta cu sare cam 8 minute. Ce imi place este ca sunt deja impartiti in portii, asa ca e usor sa stii cat trebuie sa fierbi. Au o textura asemanatoare cu taieteii din faina integrala.
2
Ciuperci de lemn - in tara noastra se foloseste acest nume pentru doua specii de ciuperci: Auricularia polytricha si Auricularia auricula-judae (sau urechea lui Juda). Astea din urma se pare ca se mai numesc si Mu Err (asa scrie pe punga). Se numesc urechi de lemn pentru ca ele cresc pe scoarta copacilor. De aceea au un usor gust de lemn si pamant. In mancare au o textura usor crocanta, nu devin moi. Mie mi-au placut. Ciupercile se gasesc la noi uscate, de aceea trebuie inmuiate in apa minim 30 minute. Dupa hidratare se umfla foarte mult.