Eu folosesc de obicei la taieteii de casa doar galbenusurile.Ouale e preferabil sa fie de casa deoarece taieteii o sa aiba o culoare frumoasa.Albusurile ramase se folosesc la altceva,eu am facut un chec.
Am pus intr-un lighean 4 galbenusuri,un praf mic de sare si faina atat cat este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare.
Aluatul se tine acoperit cu un stergar o jumatate de ora.
Se intinde cu sucitorul pe o planseta infainata foarte putin.E preferabil sa nu folosim faina decat foarte putin la intins foaia.
Se intind foi foarte,foarte subtiri si se pun la uscat pentru 30 minute.
Dupa cele 30 minute se ruleaza foile fiecare separat.
Se taie foarte subtire, cu un cutit ascutit, taieteii.Daca doriti sa faceti taietei cu branza sau sub alta forma se pot taia si mai lati.
Eu am pregatit cu lapte aseara si deabia astept sa fac sambata supa dulce de pui cu taietei de casa.
Va doresc spor la treaba,merita!