Nu cred ca trece o saptamana sa nu mananc macar de doua ori mancare chinezeasca, imi place ca se face repede este super aromata si sanatoasa si daca nu stiu ce sa gatesc o data prima idee care imi vine este : mancare chinezeasca.
Rehidratam ciupercile chinezesti in 200 ml de apa fierbinte, eu le pun cu apa calduta 2 minute la microunde ,asa arata dupa ce s-au rehidratat ca si in poza atasata.
Intr-un wok sau tigaie mai inalta punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam pieptul de pui taiat cubulete mai mari , il condimentam si il lasam pret de cateva minute pana se albeste si se patrunde incet. Adaugam apoi ciupercile feliate, apa in care am hidratat ciupercile chinezesti, punem sosul de soia si ghimbirul si ardeiul iute si lasam la foc mic 10 minute adaugand spre final cateva felii subtiri de ardei rosu sa dam putina culoare.
Dupa zece minute gustam si mai agaugam condimete daca trebuie, punem sosul dulce acrisor care se combina foarte bine cu celelalte arome si adaugam taieteii chinezesti fierti separat.
Amestecam bine cu o spatula si mai lasam pe foc un minut -doua sa se patrunda si taieteii de arome. Sunt excelenti si calzi si reci, preferatii mei din oferta bucatariei chinezesti.