Tahini - pastă de susan

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 24 Mar 2014 | 4842 vizualizari

 

Vă place hummus-ul? Atunci știți că nu se poate fără această pastă de susan numită tahini.
Nu vom ști niciodată câți conservanți se află în cel din comerț, dar știm că este un pic costisitor.
Și tocmai de aceea, preferăm să-l facem în casă și vom ști că este 100% fără conservanți și veți vedea și o substanțială economie.

 

INGREDIENTE

  • 100 g semințe susan crude
  • 3-4 linguri ulei măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tahini - pastă de susan:

Preîncălzim cuptorul la 180 grade C. Împrăștiem semințele de susan  într-un strat subțire într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Se dă la cuptor tava pentru 6-8 minute, amestecând din 2 în 2 minute. Nu lăsați semințele să se facă maro pentru că vor deveni amărui. În momentul scoaterii din cuptor se vor transfera imediat într-un castron sau altă tavă rece pentru a opri procesul de coacere.

Se lasă la răcit. Punem semințele într-un robot/râșniță sau blender. Se poate folosi chiar un mojar cu pistil, dar ar fi ceva de muncă. Eu m-am descurcat de minune cu o râșniță ce se atașează robotului de bucătărie și se poate spăla apoi fără probleme. Adăugăm câte 1 lingură de măsline până ajungem la consistența dorită - eu am folosit doar 3 linguri. Continuăm amestecarea până obținem o pastă fină destul de groasă - nu ar trebui să curgă. Se păstrează într-un borcan închis etanș în frigider timp de mai multe luni.   În principal această pastă de susan o folosim la hummus dar ea sigur va merge de minune și la alte prepararate pe care urmează să le descopăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tahini - pastă de susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Pushaa 1

24.03.2014, 13:15

cristeena20 1

27.03.2014, 19:56

e foarte bun. Eu cumpar pasta gata facuta si ador sosul facut cu lamaie , apa, usturoi si ardei iute.

Ligia Bxl 1

01.04.2014, 14:53

nu am mancat din susan ci doar din naut, cred ca e bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovleac la cuptor