Paste:
Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.
Sosul:
Ardeii, ardeiul iute si rosiile se coc pe gratar.
Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga pe rand rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii taiati fasii si ardeiul iute cubulete. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai dau cateva clocote.
Pastele se fierb in apa cu sare timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa si amesteca in sos.
Sosul acesta l-am incercat si cu gratar de pui. E delicios, merita incercat. :)