Tagliatelle cu sos de ardei copti

de Miha in Paste, 21 Iul 2010 | 7354 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • Pentru sos:
  • 500 g ardei copti
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de ardei copti:

Paste:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Sosul:

Ardeii, ardeiul iute si rosiile se coc pe gratar.

Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc putin in 2 linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga pe rand rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii taiati fasii si ardeiul iute cubulete. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai dau cateva clocote.

Pastele se fierb in apa cu sare timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa si amesteca in sos.

Sosul acesta l-am incercat si cu gratar de pui. E delicios, merita incercat. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Teo 1

22.07.2010, 22:56

Te cred , Miha, sucul acela de la ardeii copti e o nebunie !

mena29 1

23.07.2010, 15:57

Nota cinci din doua voturi,reteta merita zece cu felicitari

Corinuta 1

24.07.2010, 00:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]