Tagliatelle cu sos alb si ardei copti

de Poliana in Pui, 23 Sep 2012 | 5315 vizualizari

 

Ce poti face de mancare cand nu ai mare lucru prin frigider, doar asa resturi de la una alta. Cand zic resturi nu va ganditi ca ma refer la resturile alea bune de aruncat, nuuu nicidecum...ci doar la bucatile mai mici care au ramas dupa una, doua...trei :P mese copioase. Deci, ca sa revenim de unde am pornit, va spun ca aceasta mancare am facut-o cu ce am gasit eu prin casa (frigider, camara...etc), si m-am gandit ca ar merge bine intr-o combinatie delicioasa pentru cina. Dar poate fi si pranz daca vreti voi, la mic dejun inca n-am incercat...poate aveti voi curajul :P

 

INGREDIENTE

  • 200 gr tagliatelle
  • 150 gr pastrama afumata de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 5 gr busuioc
  • sare, piper
  • 4 ardei kapia rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos alb si ardei copti:

Avem nevoie de 3 tigai/oale/tavi sau ce-or mai fi, important e sa fie 3 la numar. Una in care sa fierbem pastele  - si aici ma refer la oala - una aka tigaie in care sa facem sosul si o tava pentru copt ardeii.
Incepem cu pastele, pe care le fierbem, cam 10 minute zic eu, intr-o oala cu 2 litri de apa. Cand sunt fierte le scurgem si le trecem printr-un jet de apa rece.

In timp ce se fierb pastele ne putem ocupa de ardei, ii spalam bine, il stergem cu servetele absorbante si-i lungim intr-o tava pe care o dam la cuptor pentru jumatate de ora (poate chiar mai putin daca vedeti ca se rumenesc prea tare) la 180 de grade. 

Pentru sos...o sa ziceti ca e sos bechamel, da...cam asa si este, e un fel de sos bechamel (nu cred ca am respectat proportiile cu exactitate) la care am mai adaugat eu putina ceapa, usturoi si busuioc proaspat.
Ceapa o taiem julien iar usturoiul il tocam marunt. Punem jumatate din cantitatea de unt in tigaie si adaugam ceapa si usturoiul. Lasam pe foc pana cand ceapa devine lucioasa, apoi adaugam pastrama taiata tot ceva gen julien. Lasam 2-3 minute la calit apoi adaugam restul de unt si faina si amestecam bine. Treptat adaugam si laptele, amestecand bine pentru a obtine o compozitie omogena. Spre sfarsit punem busuiocul taiat marunt, sare si piper dupa gust si mai lasam 2-3 minute pe foc. Si cu asta gata mancarica!!

Usor de tot, dar delicios in acelasi timp, iar eu cu aceasta ocazie ma declar fan ardei copt (anul trecut nici nu ma apropiam de el). Voi ce parere aveti despre el?

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos alb si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână