Tagliatelle cu pui si sos de rosii

de Oana in Paste, 29 Sep 2009 | 40827 vizualizari

 

O mancare rapida, gustoasa, satioasa. Vlad a mancat doua portii cu varf!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate piept de pui
  • 2 rosii
  • un ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • boia dulce
  • ceapa verde uscata
  • o foaie de dafin
  • 200 g tagliatelle
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu pui si sos de rosii:

Pipetul de pui se taie cubulete mici. Rosiile se decojesc si se mixeaza cu blenderul. Ardeiul, ceapa si usturoiul se curata si apoi se mixeaza si ele marunt, ca o pasta.

Intr-o tigaie adanca, eu am folosit wok-ul, se pune putin ulei de masline, apoi se adauga puiul spalat si se inabuseste pe toate partile, pana se evapora toata apa lasata. Se adauga apoi legumele mixate si condimentele dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul si legumele sunt fierte.

Intre timp se fierb tagliatelele dupa indicatiile de pe pachet. Se pot folosi orice tip de paste.

Se adauga pastele fierbinti in sos si se mai lasa 5 minute pe foc sa se inbine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu pui si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sos de rosii, carnati si fasole cannellini