Gnocchi cu sos picant

de scortisoara in Paste, 8 Sep 2012 | 5504 vizualizari

 

Asta-i reteta direct de la ea de-acasa din Italia asa ca am zis de ce nu, dar atata am muncit la ea ca pan-la anu' sigur n-o mai fac.

 

INGREDIENTE

Pentru Gnocchi:

  • 1 kg de cartofi
  • o cana si jumatate de faina
  • o lingura de sare
  • 1 ou (optional, eu l-am pus insa in reteta traditionala nu era

Pentru sos:

  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • rosii pasate (o conserva)
  • busuioc, sare, piper, boia iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos picant:

Fierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure.

Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5 minute pana cand devine un intreg.

Impartim aluatul in bucati pe care le facem "mingiute". Fiecare "mingiuta" o intindem intr-un tubulet de 1.5 cm grosime si taiem gnocchii cam de 1 cm fiecare. Ii lasam sa se usuce pe un prosop aproximativ o ora, desi nu este necesar. Se fierb in apa clocotita insa nu toti deodata, ci pe rand. Sunt gata cand se ridica la suprafara apei.

Sosul: Calim usturoiul tocat in putin ulei , insa sa nu se arda. Adaugam rosiile, sarea si piperul si boiaua iute si lasam la foc mic 10 minute. La sfarsit adaugam busuiocul si acoperim cu un capac pana sunt gata gnocchii.

Se pot servi si cu cascaval deasupra, insa eu am pus telemea si au fost foarte buni!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:23

place la favorite cu ea

scortisoara 1

10.09.2012, 21:59

Elena

simona72 1

13.02.2013, 13:01

felicitari pt gnocchi, intradevar trebuie sa ai chef cind te apuci sa-i faci....dar sunt super buni

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii si mozzarella