Tagliatelle cu ciuperci si afumatura

de RODIMUR in Paste, 14 Feb 2019 | 3314 vizualizari

 

Pentru că ne plac pastele, ciupercile și afumăturile, am făcut un preparat în care să le regăsim pe toate. Evident, a fost un fel principal foarte bun și relativ ușor și rapid de preparat. Această mâncare poate constitui și o masă de seară gustoasă și sățioasă...

 

INGREDIENTE

  • 150 grame de tagliatelle
  • 150 grame de kaiser afumat
  • 100 grame de ciuperci champignons
  • 1 ceapă roșie, mică
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 50 grame de cașcaval răzuit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci si afumatura:

Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas.

Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de afumătură. 

Se adaugă ceapa roșie, feliată și apoi usturoiul, tăiat mărunt.

Se adaugă 1 pahar de apă și se lasă la foc mic, acoperit, ca să se înmoaie toate legumele și să scadă lichidul.

Se adaugă o lingură de pastă de tomate, sare și piper, după care se amestecă totul și se dă din nou tigaia pe foc, până ce sosul mai scade.

 Între timp se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Când sunt fierte, se strecoară de apă și se clătesc.

Se adaugă în tigaie feliile de afumătură și apoi pastele, clătite și strecurate de apă.

Se amestecă totul ușor și se răzuiește deasupra cașcavalul. Se servește imediat.

TIPS-URI

1

Puteți folosi orice alte paste vă plac.

2

Folosiți ce afumătură aveți la îndemână, dar feliați-o subțire, ca să se pătrundă ușor.

3

Căliți legumele acoperit, ca să se înmoaie rapid.

4

Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos arrabiata