Pentru că ne plac pastele, ciupercile și afumăturile, am făcut un preparat în care să le regăsim pe toate. Evident, a fost un fel principal foarte bun și relativ ușor și rapid de preparat. Această mâncare poate constitui și o masă de seară gustoasă și sățioasă...
Afumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas.
Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape, se feliază și se pun la călit, în aceeași tigaie în care s-au prăjit feliile de afumătură.
Se adaugă ceapa roșie, feliată și apoi usturoiul, tăiat mărunt.
Se adaugă 1 pahar de apă și se lasă la foc mic, acoperit, ca să se înmoaie toate legumele și să scadă lichidul.
Se adaugă o lingură de pastă de tomate, sare și piper, după care se amestecă totul și se dă din nou tigaia pe foc, până ce sosul mai scade.
Între timp se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Când sunt fierte, se strecoară de apă și se clătesc.
Se adaugă în tigaie feliile de afumătură și apoi pastele, clătite și strecurate de apă.
Se amestecă totul ușor și se răzuiește deasupra cașcavalul. Se servește imediat.
1
Puteți folosi orice alte paste vă plac.
2
Folosiți ce afumătură aveți la îndemână, dar feliați-o subțire, ca să se pătrundă ușor.
3
Căliți legumele acoperit, ca să se înmoaie rapid.
4
Fierbeți pastele în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.