Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

de mirela0911 in Paste, 26 Noi 2018 | 8075 vizualizari

 

Este un preparat gustos si satios! 

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 50 g sunca
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 buc ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 20 ml ulei
  • 200 ml smantana pt gatit
  • Sare roz de Hymalaia
  • Piper macinat
  • Nucsoara macinata
  • 80 g cascavea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu ciuperci in sos alb:

Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara 1/2 lgt sare si se amesteca. Ciupercile isi vor lasa apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se evapora aproape toata apa.

Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Se adauga peste ciuperci si se lasa sa sa caleasca impreuna pana se inmoaie ceapa. 

Se adauga smantana, se amesteca bine, apoi se adauga condimentele dupa gust (sare, piper, nucsoara). Se pune 1 lg de cascavea data pe razatoare si se amesteca totul bine.

Intre timp, se pun si pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se scurg, se dau sub un jet de apa rece, se scurg bine apoi se pun in cratita peste sos. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga restul de cascavea rasa si se mai amesteca putin.

Se servesc imediat! Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara doar cu ciuperci.

2

Cand ciupercile se calesc, se adauga putina sare pt a-si lasa apa si se lasa pana scade!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ciuperci in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu rosii si ciuperci