Ce sa gatesti cand trebuie sa fie rapid dar totusi gustos? Raspunsul meu este simplu-paste sau orice altceva legat de ele. Sunt o fana a pastelor, le mananc simple, dulci sau in orice alta combinatie care imi vine in minte.
Desi sunt o incepatoare in ale gatitului(mama m-a tinut mai mult la "privit"), pastele mele mereu au fost laudate(in mod sincer sper!!).
Se pun tagliatellele la fiert cu un praf de sare, este important sa se tina cont de timpul de fierbere.
Amestecam smanatana cu cele 3 galbenusuri ( se poate folosi si albusul, insa eu una asa prefer), adaugam sare si piper dupa gust. Am ales sa pun si un pic de oregano uscat, asa am avut la indemana.
Taiem kaiserul in cubulete potrivite/fasii, tocam patrunjelul.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se prajeste kaiserul(nu foarte mult) peste care se adauca amestecul de ou cu smantana.
Pentru un plus de aroma se adauga patrunjel(mie imi place foarte mult) sau busuioc.
Dupa ce amestecul s-a gatit punem pastele peste si amestecam.
Se servesc cu vin alb.
1
Se poate adauga si usturoi
2
Kaiserul se poate inlocui cu bacon, pancetta.
3
La acest tip de paste nu este neaparat nevoie de parmezan, insa daca doriti se poate adauga in ultima faza a procesului de gatire.